Haave tai oikeastaan toteutus tästä pentueesta haudattiin varmaan v. 2015 loppupuolella, koska kello tikitti Hertan kohdalla ja kun juoksut tulivat vain kerran vuodessa, niin ajateltiin, että that's it.

Mutta sitten kun Imatralla näin Hertan pitkästä aikaa "näyttelykunnossa", niin aloin taas miettiä astutusta uudella innolla ja lopulta kun juoksu sitten alkoi, niin me oltiin valmiita. Siis Ukko ja minä, Hertta ei. Sillä oli taas kerran outo juoksu, se lopetti siis kesken, progekin nousi normaalisti, mutta eihän se Ukkoa silti kiinnostanut pätkääkään. Siispä unohdimme koko asian ja aloin jo kuumeisesti miettiä Ullan astutusta. Mutta. Herttapa aloittikin parin viikon päästä Oikean juoksun, jota Reija kyttäsi paperi kourassa ja proge nousi taaskin normaalisti. Tällä kertaa teimmekin niin, että ajettiin puoliväliin eli Mikkeliin ja Visulahden parkkipaikalle yksi keskiviikko-ilta ja siellähän sitä sitten astutettiin, varuilta kaksi kertaa ja sitten kotiin jännäämään.

Perjantaina 27.5. oli se päivä, kun saatiin tietää, että tuleeko pentuja vai ei. Iltaan asti odotettiin ultra-aikaa ja olihan siellä, 6-8 palluraista oli eläinlääkäri laskenut löytyvän.

mainos.jpg

Juuri ennen juhannusta torstaina lähdimme taas Mikkeliin, tällä kertaa hakemaan Herttaa meille ja tietysti pahimpaan juhannuksen menoliikenteeseen. Heinolan kohdalla ajoimme 7 km:n matkaa 50 minuuttia! Mutta perille päästiin ja vielä takaisinkin.

hertta_masu.jpg
62. vuorokausi

Juhannuksen aikaan laitettiin pentulaatikko valmiiksi ja Hertalla oli siinä sitten aikaa kotiutua ja totutella meidän perheen elämään. 29.6. täsmälleen 63 vuorokautta astutuksesta syntyi pennut maailmaan, 4 poikaa ja 6 tyttöä. Kaikki meni kuin oppikirjoissa sanotaan ja Herttakin tiesi välittömästi, mitä sen kuuluu tehdä, kun pentu syntyy. Oli siis helppo synnytys, ainoa vaan, että yöllähän ne viimeiset syntyi ja univajetta kätilöille (Anni oli kaverina, kuten aina). Aamulla klo 7.45 aloitin työt, mutta onneksi olin järjestänyt itselleni etäpäiviä torstaiksi ja perjantaiksi, joten oli hiukan helpompaa.

hertta_pennut.jpg
Tässä koko katras 30.6.

pentuja_2vko.jpg
Pentuja 2 viikkoa vanhoina

sininen_8pv.jpg
Sinipantainen poika 2 viikkoa

harmaa_2vko.jpg
Harmaapantainen poika 2 viikkoa

22.7.2016

pennut_3vko.jpg
Pennut 3 viikkoa

Pennut täyttivät kolme viikkoa 20.7. ja nehän ovat kehittyneet tosi paljon :) 
Silmät avautuivat n. 10 päivän ikäisinä ja välittömästi ne alkoivat ryömimisen sijaan harjoitella kävelemistä. Emän maito maistuu ja kuhina on valtava, kun Hertta saapuu pentujen luo. Nyt kolmeviikkoisina niillä on jo hampaat ja voin vaan kuvitella, miltä Hertasta tuntuu, kun kymmenen kaveria iskee naskaleineen kimppuun ja kynnet siihen vielä lisäksi.

Matolääkettä on nautittu ensimmäisen kerran, se aiheutti hiukan puistatuksia. Jauheliha taas ei, sitä vedettiin suuren suurella innolla, ei tarvinnut neuvoa, miten sitä syödään.

Pikkuhiljaa pennut alkavat olla myös pieniä aikoja hereillä, ne aloittelevat jo hiukan leikkimistä. Välillä kuuluu haukkumista ja murinaakin, kun kaverit tutustuvat omaan ääneensä. Todella ihanaa seurata kehitystä, jota tapahtuu joka päivä. 

Sekä uroksia että narttuja vapaana aktiivisiin koteihin!