Maijun ja Eskon pennut syntyivät 29.11.2010, aikavälillä 1.30 - 7.35. Tuloksena 3 mustaa ja 2 ruskeata urosta & 5 mustaa ja 2 ruskeata narttua. Yksi mustista nartuista oli niin pieni ja heikko, että se menehtyi reilun vuorokauden ikäisenä. Nyt on siis mustia narttuja 4 jäljellä.

Synnytys oli todella helppo, todennäköisesti helpoin, missä olen ollut mukana (ja niitä on takana jo 9). Maiju hoiti kaiken itsenäisesti, minä vain punnitsin ja merkitsin pennut. Maiju on muutenkin tosi esimerkillinen emä, ei tässä ihmistä tarvita kuin pentulaatikon alusten vaihtoon ja pesuun ja tietty Maijun syöttämiseen ja ulkonakäyttämiseen. Harmi vaan, että synnytyksen aikaan ja pari päivää sen jälkeenkin oli yli -20 C pakkasta, joten ulkonakäynnit ovat olleet todella nopeita. Ja siitä huolimatta meinasin nisätulehdus iskeä, mutta siitä taidettiin selvitä säikähdyksellä, toivottavasti.

Pennut ovat todella elinvoimaisia ja pirteitä ja jos noiden ulkomuodosta voi vielä tässä vaiheessa jotain sanoa, niin lupaavilta näyttävät. Kulmauksia näyttäisi olevan todella kivasti ja sitä hyvää selkälinjaakin, jota niin kovasti haen, näyttäisi löytyvän.

Pentuja siis varattavissa aktiivisiin koteihin

 
Tässä pennut vuorokauden ikäisinä


Odotellaan, että pentulaatikko on taas "siisti"


Massu on nii-iin täysi!