Lauantai-aamuna hyvin aikaisin herääminen ja aamukahvin jälkeen Ukko ja Luna autoon. Takkusen Pian kanssa lähdettiin kohti Ristiinaa, jossa kaikkien rotujen näyttely. Tuomarina sekä flateilla että tollereilla Esko Nummijärvi, luvassa siis paljon juoksemista ja hyvää mieltä, koska Eskon jutut on niin parhaita :)

Flateilla aloitettiin ja Ukko juoksenteli itsensä ROPiksi :) Luna voitti narttujen junnuluokan saaden ERIn, mutta ei SA:ta, pikku-neiti kun päätti pudottaa lähes kaiken karvansa pesuhuoneen lattialle, näyttää siis todella keskeneräiseltä.
Mukana oli myöskin käyttöluokassa Harvahampaan Ingenting "Sulo", joka jäi harmittavan vähän viimeisestä sertistä, jolla se valioituisi. Tulos siis KÄY ERI1 SA PU4 vara-sert. Mutta kyllä se vielä tulee, onnea Pia!

Tolleri-Veken ja minun astuessani kehään tuomari oli pudottaa silmät päästänsä ja yleisölle tuumi, että tämä rouva esittää jonkun toisen koiraa, koska hän tunnistaa minut vain flattikehästä :) Veke voitti myöskin luokkansa ERI:llä, mutta ei saanut SA:ta, koska Veken pää ei miellyttänyt ollenkaan tuomaria. Venla saikin sen, mitä sen kanssa oli tultu hakemaan eli oli VSP ja sai viimeisen sertinsä, onnea Pia!

Tämän jälkeen sitten odoteltiin, että keeshond-kehä alkaa klo 13.30, olin nimittäin luvannut Seeslahden Katjalle auttaa narttukehässä ja siellähän sitä sitten pyörittiinkin :) Enpä ole aikaisemmin kessuja esittänytkään. ROP olikin sitten esittämäni narttu, joten saldona handlausurakasta 2 x ROP ja 1 x VSP ja olin sitten mukana myöskin esittämässä Katjan kasvattajaryhmässä, joka sijoittui lopulta BIS 4:ksi, onnea Katja!

Ukko ei sijoittunut ryhmäkehässä, vaikka tällä kertaa tuomari kyllä katsoi sitä monta kertaa.

Minun ollessani näyttelyssä Pirita ja Heli olivat Pohjois-Karjalan noutajakoirayhdistyksen järjestämässä nome-kokeessa Ronin ja Ozzyn kanssa. Ozzy starttasi ensimmäistä kertaa eikä ikävä kyllä saanut tulosta. Tämä ei johdu ollenkaan siitä, etteikö Ozzy osaisi, se on todellakin siinä kunnossa, että on mahdollisuudet jopa 1-tulokseen, mutta aina ei kaikki palaset loksahda paikalleen.
Tokakertalaiset Roni & Pirita taas saivat palapelinsä oikeaan järjestykseen ja nappasivat ykkösen! Toinen koe ja toinen ALO 1, todella hienoa työtä! Onnea kovasti Pirita!!

Sunnuntai-aamuna kello soi myöskin aikaisin, tosin 1,5 tuntia myöhemmin kuin lauantaina. Taas Ukko kyytiin ja kohti Liperiä, nome-kokeet edessä.

Tiesin jo etukäteen, että vene, joka killuu kaislikon reunassa, on Ukolle vaikea juttu. Niinhän se heti rantaan tulon jälkeen lukitsi veneen ja tuijotteli sitä hyvin intensiivisesti. Koe alkoi haulla, jossa vesialueella kolme lokkia ja kuivalla maalla kolme varista, joista ensimmäinen toisesta lähetyspaikasta vajaan kymmenen metrin päässä. Se riista sai Ukon ymmärtämään, että mistä tässä oli kysymys ja se tyhjensi hakualueen nopeasti, kaikki sieltä ylempää eli kuivan maan puolelta. Toinen lähetyspaikka oli alhaalla rannassa, kaislikon reunassa, mutta vene painoi siellä liikaa.
Haun jälkeen siirryttiin kaksoismarkkeeraukseen, jotka tuli sieltä veneestä. Ensimmäinen avoveteen ja toinen kaislikkoon. Ukko lähti hyvin kohti kaislikkoa, mutta jossain vaiheessa päättikin käydä hakemassa linnun ensin avovedestä. Siinä vaiheessa ajattelin, että jippii, toinen unohtuu! Lähetystä toiselle sitten Todella huolellisesti ja huomasin koirasta, että on epävarma, kunnes yhtäkkiä sen pää nytkähti ja silloin lähetys. Lähti tosi määrätietoisesti kaislikon läpi ja hetken päästä venemies-Kari heilauttaa kättään, riista tallessa! Hienoa.
Viimeisenä vesiohjaus, jonka suhteen olin hiukan skeptinen etukäteen, enkä suotta. Ukon ongelma on veteenmeno, jos saan sen hyvin veteen, niin ohjaukset yleensä onnistuu. No, nyt en saanut. Ukko hyppäsi veteen, kääntyi ja tuijotteli silmiin. Siinä lyhykäisyydessään se ohjaus. Käskyjä ja kehotuksia ja pari lähetystäkin, mutta tulos oli joka kerran sama - erittäin hyvä katsekontakti, jota myöskin tuomarimme Veli-Erkki Haataja kovasti kehui ;)

Tuloksena siis ALO 2, johon olen todella tyytyväinen! Meidän täytyy siis edelleenkin harjoitella noita veteenmenoja, toki muutakin, mutta noita täytyy vahvistaa ja paljon.

Koko viikonloppu meni siis täysin koiran"persiessä" ja nyt alkoikin sitten viimeinen työviikko ennen lomaa, jota jo kuumeisesti odotellaan!